• Nederlands
    • Engels

Financiering inburgeren

Een inburgeringscursus en het examen kosten geld. U kunt voor de betaling van de inburgeringscursus en het examen geld lenen. Hiervoor kunt u terecht bij de Dienst Uitvoering Onderwijs, beter bekend als de DUO. Wij maken u graag wegwijs in deze financieringsmogelijkheden.

 

Kosten van een inburgeringscursus

De kosten van een inburgeringscursus is voor iedereen anders omdat ieder leertraject anders is. Nederlands leren is voor sommige mensen erg makkelijk en voor sommige mensen erg moeilijk. De prijs van een inburgeringscursus start vanaf €800 (avondcursus voor HBO/universitair opgeleiden) en kan oplopen tot €6.000 voor laagopgeleiden die weinig onderwijs hebben genoten. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten van het inburgeringsexamen, deze bedraagt €350.

Hoe betaal ik mijn inburgeringscursus?

Voor het betalen van de inburgergeringscursus kunt u een lening afsluiten bij de DUO. De hoogte van de lening is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen en kan maximaal €10.000 bedragen. Het rentepercentage is momenteel 0,01 % (2016).

Mits het gezamenlijk inkomen niet te hoog is, mag bijna iedere inburgeraar lenen. Ook inburgeraars uit een EU/EER-land, Turkije of Zwitserland, die niet verplicht hoeven in te burgeren mogen lenen.

Voor welke cursussen kan ik geld lenen?

U kunt geld lenen voor:

  • Een alfabetiseringscursus
  • Een inburgeringscursus
  • De cursus Nederlands als 2e Taal (NT2)

Tevens kunt u geld lenen voor het inburgeringsexamen en het staatsexamen Nederlands als 2e Taal (NT2)

Financiering inburgeren

Moet ik de administratie zelf regelen?

Nee, als u een inburgeringscursus volgt bij Horizon dan nemen wij de administratie uit handen. Nadat u en uw partner de factuur hebben gecontroleerd en ondertekend verzenden wij deze naar DUO.

Moet ik bij de start van de cursus direct betalen?

Bij de start van de cursus hoeft u nog niets te betalen. Een half jaar na het behalen van uw inburgeringsdiploma begint u met terugbetalen van uw lening. De hoogte van dit maandelijkse bedrag is afhankelijk van de hoogte van de lening en het rentepercentage dat op dat moment geldt. U heeft 10 jaar de tijd om uw lening terug te betalen.

Blik op Werk keurmerk

Let op! Lenen bij DUO kan alléén bij scholen die het Keurmerk Blik op Werk hebben. Met dit keurmerk wil de overheid de kwaliteit van inburgering hoog houden. Horizon is aspirant keurmerkhouder.

horizon blik op werk keurmerk

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op www.inburgeren.nl
Download hier het formulier voor het aanvragen van een studiefinanciering
Bereken hier de maximale hoogte van uw lening: Rekenhulp lening inburgeringscursus

Image

Wilt u meer informatie over de financieringsmogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op

Contactgegevens

A:
Westsingel 5c
5801 TT Venray
blik_op_werk-4-sterren-keurmerk