• Nederlands
    • Engels

Ammar, Syrie

Ik ben Ammar, ik kom uit Syrie maar ik ben origineel van Palestijnse afkomst. In 2004 heb ik de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Aleppo afgerond. Arts zijn is voor mij veel meer dan een beroep, het is mijn passie. Ik heb met veel plezier gewerkt als arts, tot ik in 2014 mijn land moest verlaten omdat de situatie te gevaarlijk werd.

In het begin had ik het moeilijk in Nederland. Het was niet makkelijk om me aan te passen aan een volledig nieuwe omgeving, nieuwe cultuur, nieuwe mensen, nieuwe gewoontes, en het belangrijkste: een nieuwe taal. Soms voelde ik me gefrustreerd, maar ik was gemotiveerd om mijn beroep weer uit te voeren en te werken aan een betere toekomst.

Nederlands leren was de belangrijkste stap die moest worden getroffen. Veel mensen hebben mij Kusters (Horizon) aanbevolen. In april 2015 ben ik begonnen mijn cursus Nederlands en na een jaar heb ik mijn B2 diploma gehaald. Dat was erg snel!

Ik ben dankbaar dat ik alles wat ik nodig had (professionele docenten, gezellige sfeer, vriendelijke manier van behandelen) kon vinden bij Kusters (Horizon).

In september start met een Masteropleiding aan de Universiteit van Maastricht. Dit had ik nooit gekund zonder het taalniveau dat ik heb behaald. Ik zal me mijn prettige ervaring bij Kusters (Horizon) altijd blijven herinneren. Mijn advies voor nieuwe studenten: een nieuwe taal leren heeft meestal met motivatie te maken, als je geen motivatie hebt, probeer er dan een te creëren!

Nederlands leren Syrie
Image

Benieuwd wat we voor u of uw partner kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op

Contactgegevens

A:
Westsingel 5c
5801 TT Venray
blik_op_werk-4-sterren-keurmerk