• Nederlands
    • Engels

Hue, Vietnam

Mijn naam is Hue en ik ben 29 jaar oud. Ik kom uit Vietnam en heb daar tot maart 2015 gewoond in Ho Chi Minh City. In Vietnam heb ik 7 jaar gewerkt als Office Manager en Coördinator voor een internationaal  Japans bouwbedrijf (Nippon Koei). Ik heb daar een bachelor diploma Engelse taal en cultuur gehaald. Vlak voordat ik naar Nederland ben gekomen heb ik ook nog een Masteropleiding economie en management afgerond.

In November 2012 heb ik mijn huidige partner ontmoet in een café in Ho Chi Minh City. Hij was op rondreis in Azië voor 4 maanden. Het zou nog tot maart 2015 duren voordat we écht samen konden zijn. Voor mijn verhuizing ben ik 3 keer in Nederland geweest. Het begin was moeilijk omdat ik mijn familie en vrienden erg miste en moest wennen aan het leven in Nederland. Werk is voor mij belangrijk en het was/is heel moeilijk om in Nederland werk te vinden dat aansluit op mijn opleidingen.

Mijn man is via internet op de website van de school terechtgekomen en heeft voor mijn komst al geïnformeerd naar de mogelijkheden. Gelukkig startte er een nieuwe cursus twee weken nadat ik in Nederland arriveerde. Ik heb in totaal 1 jaar les gevolgd bij Kusters (Horizon).

De docenten hebben mij veel geleerd in korte tijd. Ze zijn professioneel en heel behulpzaam. We studeerden in een kleine groep waardoor persoonlijke aandacht makkelijk was. Naast het leren van Nederlandse taal, heb ik bij Kusters (Horizon) ook veel geleerd over de Nederlandse cultuur en maatschappij.

Ik heb veel andere cursisten leren kennen en met een aantal heb ik nog steeds contact. Zonder twijfel zou ik de cursus aanbevelen aan iedereen die de Nederlandse taal wil leren.

Na de opleiding heb ik het niveau B2 behaald. Hiermee is het voor mij mogelijk in Nederland een studie te volgen op HBO of universitair niveau. Ik kan nu gewoon in het Nederlands met mijn familie en vrienden spreken. Na precies 1 jaar kan ik nu dus goed communiceren in het Nederlands. Momenteel ben gediplomeerd yogadocent en werk ik parttime voor een logistiek bedrijf in Venray. Het is hard studeren voor nieuwe cursisten om de Nederlandse taal te leren maar als het je lukt dan heb je er op heel veel gebieden profijt van. In het begin moet je proberen, hoe moeilijk dat soms is, zoveel mogelijk in het Nederlands te praten, lezen en luisteren. Hierdoor kun je de taal sneller leren!

Tot slot bedank ik graag nogmaals de docenten Wouter en Toos voor de kwaliteit van de lessen!

Nederlands cursus
Image

Benieuwd wat we voor u of uw partner kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op

Contactgegevens

A:
Westsingel 5c
5801 TT Venray
blik_op_werk-4-sterren-keurmerk