• Nederlands
    • Engels

Lara, Oekraïne

Hallo, ik ben Lara de Vaal en ik ben afkomstig uit Oekraïne. Na mijn eerste vakantie in de zomer van 2012, bij mijn echtgenoot in Nederland, heb ik me meteen gestort op de inburgeringscursus met bijbehorend examen voor het verkrijgen van een MVV.

 

In februari 2013 heb ik in Kiev op de Nederlands ambassade examen gedaan en ben ik in één keer geslaagd. Hierna heb ik afscheid genomen van mijn vrienden en mijn baan en ben ik drie maanden later met goede moed naar Nederland verhuisd om bij mijn echtgenoot te kunnen wonen.

Door mijn persoonlijke situatie, had ik niet voldoende tijd om de inburgeringscursus te volgen. Met dit gegeven heb ik me niet uit het veld laten slaan en heb me gemeld bij Kusters Scholing in Venray (zusterorganisatie Horizon). Bij Kusters werd ik vriendelijk ontvangen en kreeg ik gehoor en ondersteuning voor mijn persoonlijke situatie.

Wouter heeft toen voor mij een persoonlijk studieplan opgesteld, die eigenlijk neerkwam op 90% zelfstudie (onder de begeleiding van mijn man) en 10% controle c.q. bijsturing van Wouter 2 x één uur in de week samen met mijn man.

4 januari 2016 was mijn eerste “les” en 3 mei deed ik al de eerste twee examens KNM en schrijven. De volgende examens volgden eind mei en begin juni. Enkele examen heb ik over moeten doen, maar begin september was het grote avontuur volledig achter de rug en kon ik na een maand bij de examenlocatie om mijn diploma op gaan halen.

In deze studietijd heb ik met mijn man heel wat uren in de boeken en achter de computer doorgebracht. Soms wel 50 uur per week. Zonder het speciaal op mijn situatie opgestelde studieplan van Kusters Scholing en een grote dosis zelfdiscipline, had ik niet tot het behaalde resultaat kunnen komen.

Ik zal Wouter en zijn team hier ALTIJD dankbaar voor blijven.

Image

Benieuwd wat we voor u of uw partner kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op

Contactgegevens

A:
Westsingel 5c
5801 TT Venray
blik_op_werk-4-sterren-keurmerk